Rybářský rozcestník

Jednoduchá základní krmítková (feederová) směs do proudné vody

Základní receptůra zakrmovací směsi do silného proudu, vhodná také na výrobu zakrmovacích koulí. Je namíchaná z hotové krmítkové směsi, hlíny, případně lepidla, vody, nějakého boosteru, kukuřice a živých červů.

1 náročnost
30 minut
zakrmovaci-koule222kukly-cerv-krmitko8
  • 1 kg hotové krmítkové směsi na řeky (slaná nebo sladká)
  • 10-20 % objemu krmítkové směsi hlíny z krtinců (lehké, jemné, prosáté)
  • 1 l vody (nejlépe s řeky, co se bude chytat)
  • 2 dcl vhodného boosteru
  • 1 dcl (lepidla na sypké krmení)
  • 1 malá plechovka kukuřice bez nálevu
  • 2 hrsti živých červů
  • Příprava

    1. Do hotové, ještě suché, krmítkové směsi zamícháme lepidlo, pokud ho používáte (je vhodné do většího proudu!), nejlépe prosátou, jemnou hlínu, pak krmítkovou směs zvlhčíme vodou smíchanou s nějakým boosterem (použijeme jen část vody)
    2. Dále do krmení zamícháme plechovku kukuřice, ze které jsme slili nálev
    3. Směs necháme chvíli odležet, pak zkontrolujeme lepivost a vlhkost směsi, v případě nutnosti ji dále zvlhčíme nejlépe pomocí rozprašovače, zamícháme, zkontrolujeme, případně opět zvlhčíme …
    4. Až má směs správnou vlhkost a lepivost, nakonec do směsi opatrně zamícháme čisté červy (bez podestýlky).

    Doporučení

    Lepivost vyzkoušíme tak, že jednou rukou nabereme část směsi, zmáčkneme ji, pokud bude pěkně homogenní, nebude se rozpadat, máme ji správně namíchanou.

    Poznámka

    Při míchání krmení se držíme jednoduché poučky. Nejprve smícháme všechny suché směsi, v jiné nádobě pak smícháme případné různé tekuté složky, pak vše spolu smícháme. Až na závěr přidáváme vše živé nebo křehké, jako například různé larvy hmyzu. Zvlhčujeme opatrně a postupně! Snažíme se vždy namíchat jen tolik krmení, kolik ten den upotřebíme.

    Nejčtenější články

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    Pozvánka na Vlašimského dravce 2024

    Místní organizace Vlašim zve na náborový závod v přívlači a 2. kolo juniorské ligy LRU „Vlašimský dravec 2024 – Memoriál Zdeňka Peroutky“, který se koná 16. 6. 2024 na revíru Blanice Vlašimská 1 a 2….