Rybářský rozcestník

Lov sumců na lunchmeat

Když jsem poprvé viděl video sdílené v článku, velmi mě zaujalo a tak jsem hned první výpravu nahodil na sumce s pěknou kostkou lunchmeatu. Později jsem montáž několikrát předělal, ale jde především o nápad, zkusit nalákat sumce právě na masovou konzervu. Montáže a návazce v článku jsou jen pro inspiraci, klidně použijte své osvědčené! Hlavní je podělit se se sumci o část obědu, tedy v tomto případě konzervu lunchmeatu a počkat si, až vám nějaký ten vousáč zabere.

Většinou jsem v minulosti sumce lovil na živé rybičky a to jak na podvodní splávek, tak na kačenku tzv. na trhačku. Ovšem poslední rok se jim na můj háček nějak moc nechtělo a tak jsem je začal přemlouvat také na pelety. Halibutky máčené v játrovo-lososvém boosteru jsou skvělou nástrahou právě na sumce, ale také na velké kapry.

Ovšem to bych nebyl já, abych nevyzkoušel i něco jiného. Jak jsem již psal v úvodníku, inspirovalo mě níže posdílené video a zkusil jsem i lov sumců na masovou konzervu. Měl jsem jen jeden problém, podělit se se sumci o oběd, protože lunchmeat mám moc rád a nerad se dělím o jídlo! 🙂

Jsem zastáncem větších háčků i větší nástrahy, ale můžete vše podstatně zjemnit!

A jak tedy chytat na lunchmeat?

Je to prosté, konzervu otevřeme, nakrájíme na kostky, ty napíchneme na jehlu a navlékneme na přívěs háčku. Aby kostky konzervy nespadly z háčku, zajistíme je z jedné strany zarážkou (stoperem) a z druhé půlkou, nebo i celou Pop Up boilie a zarážkou. Popka nám chrání kostky masa při náhozu a pak ve vodě nástrahu i mírně nadzvedává ode dna, což je také žádoucí.

Montáž na položenou použijeme s průběžným olovem, háčky volíme podle zacílení ryby, menší nebo větší, stejně tak velikost kostek lunchmeatu a přívěsu pod háčkem. A zakrmení? Použijte PVA sáček nebo punčochu, pár kostek kolem nástrahy rozhodně zvýší možnost případného záběru.

Menší sousto klidně vezme i pěkný kapr nebo úhoř ….

Video k tématu:

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….