Rybářský rozcestník

Rybářský výjezd Dubenec 2018

Opět nadešel čas a děti z DD Sedloňova vyrazili, jako každý rok na rybářský tábor. Příprava na výjezd proběhla víkend předem a v pondělí dne 20.8.2018 nadešel den D. Čekal nás 5 denní rybolov na soukromém revíru na Dubenci u Častolovic.

sedlonov-detisedlnov-dubenec-hanka3sedlonov-dunece-lada3sedlonov-dubenec4sedlonov-dunece-lada2sedlonov-dubenec-lada5

Na místo jsme dorazili okolo 9.30 hod. a hned jsme se pustili do stavby tábora. Naše výprava čítala 10 lidí 2 strejdové a 8 chlapců rybářů. Letos bylo 5 úplných nováčků a jen 3 kluci zkušenější v rybařině. Ale vždy je to jednou poprvé …

Kluci sbírali své první rybářské zkušenosti. Strejda Láďa měl plné ruce práce z převazováním a rozmotáváním udic.Počasí nám přálo a po celý týden panovalo teplé počasí 30-35 stupňů. Proto nebylo v našich silách rybařit celý den.Rybařilo se vždy od 17 hod. do nočních či ranních hodin .Krátký spánek a ranní a dopolední rybaření.Na oběd jsme jezdili do restaurace v Častolovicích, kde o nás vzorně pečovali majitelé manželé Novákovi. Vynikající kuchyně,velké porce,skvělá obsluha. Děti dostávali vždy po obědě zdarma od Nováků sladkosti a ve čtvrtek večer jsme byli pozváni k nim domů na večeři.Čekal nás gurmánský zážitek, steaky na grilu a mnoho dobrot. Třešničkou na dortu byl grilovaný banán s čokoládou. Byl to krásný večer. Nebylo to jen o této večeři u Nováků, ale celý týden se něco dělo. Vždy po obědě jsme navštěvovali koupaliště v Kostelci n/O, kde jsme přečkali největší polední vedra.

Strejda Milan, jako i v loni se věnoval cykloturistice, tak s dětmi projel všechny okolní cyklostezky,navštívili jsme zoo koutek na zámku v Častolovicích, zámeckou oboru ,kde jsme pozorovali daňky a bílé jeleny. Také jsme měli krásnou přednášku od Šéfredaktora Rybářského rozcestníku Jiřího Langera, odpovídal klukům na různé dotazy a prozradil jim rybářské finty na různé druhy rybolovu. Ve středu nás navštívili přátelé Hanka a Jaromír. Připravili pro kluky soutěžní odpoledne hod na cíl, vědomostní otázky a kluci vyhráli krásné ceny. Vítěz obdržel prut s navijákem a každý si nějakou cenu odnesl.

Děkujeme majiteli revíru p. Mudr. Záleskému, že nám opětovně umožnil strávit krásné dny na tomto revíru. Kamarádovi Lumírovi-správci, který o nás skvěle pečoval i jeho ženě Věře, která nás pravidelně zásobovala buchtama. Úlovky byly jako vždy úžasné, mnoho kaprů, cejnů, plotic, ale byl uloven i úhoř. Největší úlovek byl kapr 80 cm, a mnoho kaprů přes 70 cm. Každý večer kluci ulovili společně okolo 35 kaprů. Takže si přišel na své i každý z nováčků.

Děkujeme Ladislav Bílek vychovatel DD Sedloňov.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….