Rybářský rozcestník

Neznalost rybářského řádu nebo hloupost rybáře?

Před několika dny začala velká diskuze na Facebooku okolo dvou fotografií úlovkového lístku evidovaného a odevzdaného v MO Brandýs, ve kterém byl zapsán ten fakt, že si rybář během jednoho dne odnesl domů 3 kapry a aby toho nebylo málo, všechny přes 70 cm a to na revíru, kde je nastavený režim K 70!

ulovkovy-listek2

Nevím, jestli se mám smát, nebo plakat, když vidím, co někteří rybáři dokáží napsat do úlovkového lístku a tak nepřímo zdokumentovat své porušování rybářského řádu. A to nemluvím a přivlastnění si trofejního kusu kapra, který mohl v budoucnu udělat radost dalším rybářům, kdyby byl vrácen vodě, jak je zvykem. Samozřejmě některé revíry zatím K70 nemají, ale v tomto případě je to o to smutnější, že právě trofejní kapr byl zabit v revíru, kde je stanovena vrchní míra kapra 70 cm.

Já osobně nejsem zastánce extrémního chyť a pusť, občas si nějakou tu rybu přivlastním a odnesu domů, ale větší kapry rozhodně pouštím a to i na revírech, kde mě to zatím rybářský řád nepřikazuje. Rozhodně bych ale K70 dal na všechny svazové revíry! Jak se na to díváte vy? A co říkáte na ty fotografie? Je ten rybář tak tupý, nebo jen nezná rybářské předpisy? Kdo ví. Ale rozhodně bych se přimlouval za odebrání jeho papírů a velkou pokutu.

Omlouváme se za zhoršenou kvalitu fotografií, ale i tak je jasně vidět ty neuvěřitelnosti, co rybář zapsal do svého úlovkového lístku. Připomínám, že na revíru, kde je nastaven režim K70!

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….