Rybářský rozcestník

Obalovací pasty

Obalovací pasty využíváme především při chytání na boilies nebo pelety. Jejich výhodou je možnost kombinovat různé chutě a také měnit tvar nástrahy. Ovšem hlavním smyslem obalovacích past je přilákat ryby k háčku, proto jejich důležitou složku tvoří suroviny, které do vody pouští pachovou stopu, která má za cíl zaujmout ryby ve vodním sloupci, i když plavou dále od nástrahy. Posilovač ve formě pasty také zatraktivňuje starší nástrahy, o které by třeba ryby ani neměly zájem, ale právě pastou obalené boilie nebo peletka dá nástraze druhou šanci.

Obalovací pasty - různé vůně a příchutě

Pasty mají veliké využití téměř po celý rok ovšem asi nejvíce fungují při lovu ve studené vodě zpočátku sezony a v pozdním podzimu, kdy ryby nejsou příliš aktivní. Tyto pasty totiž dobře uvolňují drobné částice a aroma, což zaručuje okamžité vysílání potravního signálu. Ovšem ani v létě, při lovu v teplejší vodě nejsou k zahození, přispívají totiž k prodloužení rozpadu nástrahy a při krátkých vycházkách máme také větší šanci, že ryby nástrahu rychleji najdou.

Obalovací pasta na nástraze …

Článek k tématu: Mivardi obalovací pasty ProActive – recenze

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….