Rybářský rozcestník

Brazilský ořech (para ořech)

Para ořech má v sobě vysoký obsah oleje. Některé ořechy plavou, jiné jsou natolik těžké, že se rychle potopí na dno. Nejlepší jsou nakládané do různých sladkých nebo i slaných nálevů. Většinou se využívají jako nástraha, ale hodí se i jako jedna ze složek do zakrmovacích směsí. Ovšem díky jejich ceně je spíše využijeme jen jako nástrahu.

Brazilský ořech (para ořech)

Tyto para ořechy lze běžně koupit v rybářských potřebách již nadipované, ale lze je i sehnat surové a zpracovat dle návodu níže.

Zpracování brazilského ořechu:

Ořechy můžeme na 24 hodin naložit do vody a pak je povařit tak 30 minut, nebo se dají nakládat do vody s různými příchutěmi, pak se nechají 1 až 2 týdny máčet. Takto naložené jsou pro ryby velmi atraktivní.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.