Rybářský rozcestník

Pšenice

Právě pšenice patří mezi partikly, co se musí uvařit, protože hodně bobtnají a pokud by jsme s ní zakrmovali a nebyla by uvařená, ryby by po jejím pozření mohly uhynout! Opět ji koupíme ve speciálkách. Lze ji i napíchnout na háček a chytat na ni. Jako nástraha se hodí především při chytání na feeder a při plavané.

Pšenice - další z partiklů vhodný do krmných směsí
Dnešnípufovana-psenice5pufovaná-pšenicepufovana-psenice2

Pšenici lze použít jako návnadu do krmných směsí, tak také jako nástrahu na háček. Před nastražením ji však musíme upravit vařením.

Zpracování pšenice:

Pšenici necháme 24 hodin nabobtnat ve vodě, pak ji vaříme cca 1 hodinu na mírném zdroji tepla.

TIP:

Na trhu jak rybářském, tak v klasických potravinových obchodech lze koupit pufovanou pšenici. Ryby ji milují. Čerstvá dobře drží na háčku. Vyrábí se v různých příchutích.

Pufovaná pšenice s příchutí medu….

Drží skvěle jak na háčku, tak v klipu….

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….