Rybářský rozcestník

Citronový pstruh II.

Filety ze pstruhů potřené směsí ze strouhanky, piniových semínek, másla, petrželky, citronové šťávy a kůry, pokapané olejem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks pstruží filety
  • 1 ks menšího svazku petrželky
  • 50 g strouhanky
  • 25 g opražených piniových semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • skrojky citronu k podávání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné filety omyjeme, osušíme, položíme na plech kůží dolů, osolíme a opepříme
    2. Do misky dáme strouhanku, máslo, na jemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu i kůru, polovinu na hrubo nasekaných piniových semínek a vše dobře promícháme
    3. Připravenou směsí pokryjeme rybu, zakapeme olivovým olejem a dáme na 5 minut pod rozpálený gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly
    4. Potom posypeme zbylými piniovými semínky a podáváme s vařenými novými bramborami a skrojky citronu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.