Rybářský rozcestník

Pstruh lipan nebo siven na slanině

Tento jednoduchý recept nikdy nezklame! Vykuchaní pstruzi, lipani nebo siveni opečení dozlatova na pánvi, na kostičkách slaniny.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks vykuchaní pstruzi, seveni nebo lipani (800 g)
  • 200 g slaniny
  • sůl
  • Příprava

    1. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky necháme na pánvi roztavit
    2. Vložíme, z venku i zevnitř, osolené ryby a pečeme je dozlatova, při pečení se slanina připeče na rybu, což je žádoucí!

    Doporučení

    Podáváme s různě upravenými brambory, nebo studenými těstovinovými saláty, případně s čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….