Rybářský rozcestník

Pstruh obložený zeleninou

Na oleji opečené ryby servírované přelité orestovanou zeleninou promíchanou s rajčatovým protlakem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks pstruzi (asi 800 g)
  • 300 g ředkviček
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 100 g oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks paprikové lusky
  • 2 ks větší cibule
  • hladká mouka
  • čerstvá pažitka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a pod tekoucí vodou opláchnuté pstruhy osušíme papírovou utěrkou, pak je z venku i zevnitř osolíme, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji dozlatova
    2. Ryby vyjmeme, uchováme v teple
    3. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, ředkvičky a papriky
    4. Přilijeme rajčatový protlak a pokrm doplníme o sterilovaný hrášek bez nálevu
    5. Zeleninu osmahneme doměkka, ke konci ještě přidáme dílky rajčat a ještě chvíli podusíme
    6. Jednotlivé pstruhy vyskládáme na talíře, přelijeme zeleninou a posypeme čerstvě nasekanou zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Pokud by se vám zeleninový základ zdál moc kyselý, můžete ho dochutit lžící cukru.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….