Rybářský rozcestník

Saratosa

Rybí filé (například z tresky nebo pangasiuse), chvíli marinované, pak zprudka opečené (orestované) na rozpáleném oleji.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce rybího filé (treska, pangasius ...)
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky nasekaného kopru
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Smícháme citronovou šťávu, jednu lžičku oleje, nadrobno nasekanou cibuli, posekaný kopr a pepř
    2. Marinádou potřeme plátky rybího filé a necháme 15-20 minut marinovat
    3. Zbylý olej rozpálíme na pánvičce, vložíme plátky filé a zprudka je opečeme z obou stran, během restování maso potíráme citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Servírujeme s různě upravenými brambory.

    Poznámka

    Tento recept se hodí i na úpravu rybího masa pod grilem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….