Rybářský rozcestník

Džuveč ze sumce

Skvělý recept z balkánské kuchyně na úpravu sumce. Kostky rybího masa podušené spolu s povařenou zeleninou.

2 náročnost
45 minut
Džuveč ze sumce
  • 300 g sumce
  • 300 g brambor
  • 150 g oloupaných rajčat
  • 150 g vařené rýže
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory a papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka
    2. Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce, uvařenou rýži, opět trochu podlijeme vodou a dusíme 5 minut
    3. Hotový džuveč nesmí být suchý nebo mít nadbytek šťávy
    4. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

    Doporučení

    Na tento recept lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….