Rybářský rozcestník

Siven po selsku

Porce sivena podušené na zelenině.

2 náročnost
40 minut
  • 700-800 g sivena
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 ml vody nebo vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme, cibuli nasekáme na jemno, zeleninu nakrájíme na kostičky
    2. Do hrnce nalijeme bílé víno a vodu nebo vývar, přidáme zeleninu, cibuli a koření, chvíli vše povaříme
    3. Očištěné porce sivena osolíme, vložíme k zelenině a zvolna dusíme, pod pokličkou, doměkka
    4. Měkké porce sivena vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme, pak omáčku přecedíme
    5. Jednotlivé kousky sivena rozdělíme na talíře a každou porci přeléváme zahuštěnou omáčkou.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou k takto připravenému rybímu masu jsou brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….