Rybářský rozcestník

Ježdíci smažení

Omytí a vykuchaní ježdíci zbavení šupin, obalení v těstíčku z mouky, vajec a soli, pak ve strouhance, usmažení v rozpáleném oleji dozlatova.

1 náročnost
30 minut
  • 800 g ježdíků
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vajec
  • tuk nebo olej na smažení
  • sůl
  • Příprava

    1. Omyté a vykuchané ježdíky zbavíme šupin
    2. Tělíčka ryb obalíme v těstíčku připraveném z mouky, vajec a špetky soli, pak je obalíme i ve strouhance
    3. Smažíme v rozpáleném tuku dozlatova
    4. Podáváme teplé, nejlépe s pečivem.

    Doporučení

    Podobně lze upravit i malé okouny.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….