Rybářský rozcestník

Kapr po francouzsku

Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ doba naložení  
Kapr po francouzsku
  • 1 kg kapra
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžička tymiánu
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Příprava

    1. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, rozemnutým tymiánem a bobkovým listem, pokapeme citronovou šťávou necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes celou noc
    2. Porce rybího masa vyjmeme osušíme a obalíme v hladké mouce
    3. Rybu osmažíme na oleji dozlatova, podáváme například s vařeným bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….