Rybářský rozcestník

Marinovaná podoustev smažená

Porce podoustve marinované v octovém, kořeněném nálevu, usmažené v trojobalu dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ 2 hodiny marinování  
  • 600 g maso z podoustve říční
  • 120 g oleje
  • 1/2 l vody
  • 1/8 l octa 8 %
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks cibule
  • 1 ks vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra zalijeme horkým nálevem připraveným z vody, octa, nadrobno nasekané cibule, koření a soli
    2. Po dvou hodinách maso vyjmeme, důkladně osušíme a obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, pak ve vejci rozšlehaném s mlékem a špetkou soli, nakonec ve strouhance)
    3. Připravené porce podoustve usmažíme, v dobře rozpáleném oleji, dozlatova.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra, cejna …

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….