Rybářský rozcestník

Pečený marinovaný kapr

Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

2 náročnost
40 minut
+ doba marinování kapra  
Pečený marinovaný kapr
  • 1 ks kapra
  • Na marinádu:
  • 5 dcl tekutého medu
  • 5 ks stroužků česneku
  • olivový olej
  • špetka kmínu
  • špatka pepře
  • špatk soli
  • šťáva z 1 čerstvého citronu
  • Příprava

    1. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájené plátky (podkovy) kapra
    2. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 °C a takto, na plný výkon, v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut, přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran
    3. Teplé porce kapra nejlépe ihned podáváme například spolu s domácími hranolky pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami slunečnicového oleje.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….