Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.
1. Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájené plátky (podkovy) kapra
2. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 °C a takto, na plný výkon, v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak teplotu stáhneme na 180 °C a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut, přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran
3. Teplé porce kapra nejlépe ihned podáváme například spolu s domácími hranolky pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami slunečnicového oleje.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová