Rybářský rozcestník

Zapečené rybí filé s lečem

Opečené porce filé naskládané do zapékací misky, zalité hustším lečem s kečupem, pokladené plátky eidamu a zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce rybího filé
  • 4 ks plátků eidamu
  • 400 g sterilizovaného leča
  • 40 g oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé si opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Na pánvi si rozehřejeme olej a porce filé zvolna opečeme z obou stran
    3. V kastrůlku si zahřejeme lečo, které odpaříme do hustoty řidší kaše a pak promícháme s kečupem
    4. Opečené filé naskládáme do olejem vytřené zapékací misky, přelijeme lečem a pokladem plátky eidamu
    5. Potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr neroztaví
    6. Zapečené filé s lečem servírujeme teplé například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….