Rybářský rozcestník

Pražma v zeleninové omáčce

V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.

2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Pražma
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pražmy
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks pórek
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • tymián
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
    2. Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
    3. Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
    4. Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenou rýží.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….