V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.
2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Rozpis na 2 porce:
2 ks pražmy
4 ks rajčata
1 ks červená masitá paprika
1 ks pórek
sladká červená paprika
hladká mouka
tymián
voda
pepř
sůl
Příprava
Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.
Doporučení
Podáváme například s vařenou rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….