Rybářský rozcestník

Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru

Parmice je výborná mořská ryba s bílým masem a velmi malým množstvím kůstek, které se dají snadno odstranit. Nedorůstá velkých rozměrů, prodávají se kusy kolem 25-30 cm, na 1 kg připadne tak 4-5 kusů ryb.

2 náročnost
40 minut
Pečené parmice na cibuli česneku a zázvoru
PečenéPečené
  • 1 kg parmic
  • 100 g slaniny
  • 2 ks větší cibule
  • 1 ks kořené zázvoru dlouhého asi 5 cm
  • 1 ks česneku
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Parmice omyjeme, na bocích nařízneme, ryby naskládáme do pekáče, do každého zářezu vložíme proužek slaniny
    2. Připravené ryby obložíme nakrájenou cibulí, česnek a plátky zázvoru, ryby osolíme, okmínujeme
    3. Nakonec parmice poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme zhruba 20-25 minut
    4. Upečené ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem i s cibulí a česnekem.

    Doporučení

    Podáváme s brambory nebo hranolky a restovanou zeleninou. Při pečení můžeme ryby mírně podlít horkou vodou, získáme tak více šťávy.

    Poznámka

    Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.