V celku na zelenině s houbami upečená štika, pokladená plátky anglické slaniny a kousky másla, zeleninový základ dochucený divokým kořením.
1. Štiku vykucháme a očistíme od šupin, kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme z venku i zevnitř
2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, čisté, proprané a důkladně okapané houby na čtvrtinky
3. Připravenou zeleninu, houby a koření vložíme do máslem vymazaného pekáče a rozpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, občas směs zamícháme, tak po 5-8 minutách horkou zeleninu mírně podlijeme vodou a dusíme ještě dalších 5 minut
4. Na zeleninu položíme okořeněnou štiku, poklademe ji plátky másla a anglickou slaninou (kousek másla a plátek slaniny vložíme i dovnitř ryby včetně dvou snítek tymiánu) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C 40-50 minut
5. Upečenou rybu naporcujeme a servírujeme na hromádce zeleniny, zdobíme kousky upečené slaniny, podáváme s různě upravenými brambory.
Zeleninu můžeme také připravit na pánvičce.