Rybářský rozcestník

Kapr zapečený se zeleninou

Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 2-3 ks vejce
  • 4-6 lžic nadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...)
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 40 g másla
  • petrželka nebo i jiné bylinky
  • sladká mletá paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
    2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
    3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
    4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
    5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.