Rybářský rozcestník

Štika s fenyklovým zelím

Pečená štika naporcovaná na podkovy, servírovaná se zelím ochuceným fenyklem a koprem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g očištěné a vykuchané štiky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce koření na ryby
  • Na zelí:
  • 300 g hlávkového zelí
  • 100 ml vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce vegety
  • 1 ks fenyklu
  • svazek kopru
  • Příprava

    1. Vykuchanou štiku dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na stejně velké podkovy a posypeme kořením na ryby
    2. Naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, ze všech stran zprudka opečeme, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 10 minut
    3. Mezitím očištěné zelí i fenykl nakrájíme na nudličky, dáme na rozehřáté máslo, společně krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut
    4. Nakonec podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a na drobno nasekaným koprem
    5. Rozdělíme na talíře, přidáme pečené štičí podkovy a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….