Rybářský rozcestník

Pečený amur na cibuli s houbami

Okořeněné a utřeným česnekem potřené porce ryby upečené na cibuli a másle spolu s houbami.

2 náročnost
45 minut
+ 1 hodina odležení  
  • 600-800 g masa z amura
  • 200 g čerstvých hub
  • 150 g másla
  • 2 dl rybího nebo důbežího vývaru
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvě umletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce očištěného a pod tekoucí vodou opraného amura osušíme papírovým ručníkem
    2. Do rybího masa vetřeme utřeným česnekem, maso posypeme kořením a necháme nejméně 1 hodinu odležet
    3. Zapékací misku nebo pekáč vytřeme máslem na dno poklademe na drobno nasekanou cibuli a pak porce ryby
    4. Na připravené rybí maso dáme kousky másla, vše podlijeme vývarem a pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 20 minut
    5. V této fázi maso posypeme plátky očištěných hub, osolíme je, lehce posypeme kmínem a dle chuti také pepřem
    6. Pokrm pečeme nezaklopený dalších 15 minut.

    Doporučení

    Jako přílohu k takto upečenému amurovi podáváme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….