Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Pomocník na odstranění vrchní vrstvy potahované šňůry

Zkušení rybáři šetří jak své zuby, tak také své nehty a používají, při vytváření různých návazců a montáži, praktické pomůcky. Pro kapraře určitě patří mezi důležitou pomůcku nějaký pomocník na stahování vrchní vrstvy potahované šňůry. Na rybářském trhu je hned několik variant těchto odstraňovačů potahu návazcové šňůrky.

Číst článek

Žebrové krmítko plné překvapení

I žebrové krmítko se dá použít jako nosič přidaných dobrot k základní zakrmovací směsi. Vhodné jsou drobné peletky, pečivo, ale i další krmné přísady vhodné na zatraktivnění samotné krmítkové směsi. Vleze se do něj například i hrstička přepůleného boilies.

Číst článek

Hliníkové schody jako přístavní molo pro lodě

Je mnoho revírů, kde je přístup k vodě velmi zkomplikovaný výškou břehu. V momentě, kdy potřebujeme nasednout do lodě, nebo například vytáhnout z vody velkého sumce, je strmý břeh velký problém a proto mě nadchnul nedávný nápad mého kamaráda vytvořit si provizorní molo se schůdky ze starých hliníkových schůdků.

Číst článek

Krtinec – skvělá zásobárna hlíny vhodné do zakrmovacích směsí

Krtince moc nepotěší milovníky anglických trávníků ani vášnivé zahrádkáře. Za to my rybáři lovící na řekách, především ve větším proudu, máme krtince moc rádi. Je to skvělá zásobárna jemné, lepivé hlíny, která se skvěle hodí do rybářských zakrmovacích směsí.

Číst článek

Feederování s žebrovými krmítky

Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

Číst článek

Rybářská aplikace Fishsurfing přichází s dalším vylepšením. Nově v ní rybáři najdou všechny české státní revíry

Přesně rok od spuštění ostrého provozu oznamuje česká rybářská aplikace Fishsurfing novou zásadní aktualizaci ve své aplikaci. Uživatelé v ní mohou zdarma vyhledávat české státní rybářské revíry a významně si tak ulehčit plánování cest v právě probíhající rybářské sezóně. I díky této novince může aplikace plnohodnotně pokrýt poptávku rybolovných míst a informací na českém trhu, stát se nejpoužívanější tuzemskou rybářskou aplikací a zopakovat podobný úspěch uživatelského nárůstu, jako v Polsku či ve Francii.

Číst článek

Poločas rozpadu nástrah

Pokud vyrážíme na krátkodobou vycházku na ryby, pro úspěšnost lovu se vyplatí použít nástrahy, které mají krátký poločas rozpadu, tedy pro lajky, které se rozpadají v horizontu několika minut až několika pár hodin. Naopak na dlouhodobých výpravách, především při cíleném lovu větších ryb, naopak volíme nástrahy, které ve vodě vydrží, tedy se nerozpustí, i několik dní.

Číst článek

Jakou zvolit barvu zakrmovací směsi, tmavou či světlou? A je to vůbec důležité?

Tak například na kapra prý platí zelené odstíny zakrmovacích směsí. Stejně tak na amura. Zato při cíleném lovu cejnů je dobré zkusit použít světlé odstíny zakrmovacích směsí. To naopak plotice prý dávají přednost tmavým směsím. Je to tak, nejen chuť a vůni, ale také barvu zakrmovací směsi musí řešit rybář, aby chytil právě ten druh ryby, co si na něj myslí.

Číst článek

Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

Číst článek

Chytání amurů v podjezí na vodní řasy

Především staré, kamením vydlážděné jezy, nabízí rybářům možnost v létě chytat amury na vodní řasy, co rostou právě na kamenech a betonu na těchto jezech a to nejlépe metodou na plavanou s háčkem téměř až u dna. Při splavávání se splávkem, s vodní řasou omotanou kolem háčku na konci montáže, je velmi reálné nějaké to vodní torpédo chytit.

Číst článek