Rybářský rozcestník

Zajištěný nástrahy na háčku gumičkou

Obecně se rozhodně vyplatí mít nástrahu důkladně zajištěnou na háčku. Na prázdný háček se ryby špatně chytají. Většinou stačí malá gumička například z duše kola.

hlava-rybky-nástrhaNatsražená

Hlavně, při lovu dravců, je třeba nástrahu dostatečně zajistit. Máme tu pro vás jednoduchý tip. Z duše kola si nastříháme za chvíli stovky menších čtverečků, které pak můžeme použít právě na zajištění nástrah na háčku. To se vyplatí nejen u živých nástrah, ale také při prezentaci různých dobrot na háčku, kdy potřebujeme, aby hrot háčku zůstal i při náhozu do vody odkrytý. Tedy například při chytání candátů, ale i sumců, tedy ryb s tzv. „plechovou hubou“, tedy všech ryb, které mají extrémně tuhé vnitřní části tlamy a proto se také špatně zasekávají.

Hrot háčku s takto nastraženou hlavou určitě nemine svůj cíl…

TIP: Já používám duše z kola, duše z aut jsou zbytečně silné a špatně se napichují a to i na větší sumcové háčky.

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím