Šetrné, pozvolné zdolávání ryby. Má za cíl úspěšně zdolat vzdorující rybu po záběru a přitom ji neublížit.
a) název splávku s vřetenovitým tělem v horní třetině délky b) původně prut na ploženou skládající se ze tří dílů, špička a střední díl byly ze štípaného bambusu, střední díl z bambusu přirozeného
Anglický překlad – feederová špička prutu
Chemický prvek – látka využívaná při výrobě prutů, především pak muškařských. Dokáže totiž zjemnit a přitom zpevnit akci karbonových prutů.
Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.
Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.
Nedávno jsem měl možnost strávit několik dní na pískovně u Poděbrad, kam mě pozval předseda SÚS Dušan Hýbner. Uskutečnili se tam totiž rybářské závody, konkrétně klání „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“. Po samotných závodech jsem měl pak možnost čtyři dny zůstat v tomto krásném prostředí a také si zachytat. Hned první den jsem zažil setkání nejen s pěkným kaprem, ale především s úžasným jeseterem měřícím více jak 1 metr. A to jsem netušil, že si během mého pobytu, na této vodní ploše, vytáhnu ještě další dva metrové jesetery.
Langer MediaNet s.r.o.
Chábory 5, 518 01 Podbřezí
IČO: 04732090, DIČ: CZ04732090
Kontakt: 775 684 842
rybarskyrozcestnik(@)seznam.cz
Copyright 2022 ©Rybářský rozcestník. Všechna práva vyhrazena.
Kopírování jakékoliv části webu není povoleno bez souhlasu autora.