Rybářský rozcestník
0-9 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

mražené boilies

Mražené boilies je boilies stabilizované pouze zamražením. Jedná se o jednu z nejkvalitnějších nástrah či návnad bez použití chemických konzervantů.

Dříve mražené boilies bylo velkým hitem. Bohužel díky pracnému uchovávání, tyto kuličky předčili tzv. hotovky, což jsou stabilizované boilies, které Vám vydrží dokud je nespotřebujete. Po rozmrazení stačí vysypat do speciálního boilies saku a nechat důkladně proschnout, pak ho teprve můžeme použít. Po skončení lovu lze boilies znovu zamrazit nebo zasypat solí, tak se uchová do dalšího chytání.

Ovšem mražené boilies je velmi náchylné k zaplísnění a díky problémům s uskladněním a jeho přechováváním ho dnes využívají jen opravdoví fajnšmekři. Ovšem nutno podotknout, že jde o velmi účinnou nástrahu!

Bait for fishing for carp

Nejčtenější články

První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím