Rybářský rozcestník

Seznamte se, tohle jsou ty nejlepší ryby na gril

Sezona grilování je v plném proudu. Vůně pečeného masa se line ze zahrádek, balkónů či teras. Hostitelé se předhánějí, čím své hosty překvapí. Už dávno nejde jen o steaky a klobásy. Stále častěji se tak nad uhlíky pečou ryby. Máte-li je rádi, pak pro vás máme tipy, které byste letos určitě měli ochutnat!

griováníMakrela

Pokud máte doma rybáře, máte situaci o hodně snazší. Grilovat se dá totiž každá ryba. Nejlepší ze sladkovodních je pstruh, siven či candát. Mnozí nepohrdnou ani kaprem. Nemáte-li doma prut, či dáváte přednost mořským šupináčům, pak vězte, že mezi ty nejoblíbenější patří makrela, losos nebo tuňák. Ovšem tady přichází zádrhel. Získat totiž čerstvou mořskou rybu je téměř nemožné nebo vás to vyjde na pořádný balík. Nebojte se proto v obchodech sáhnout po těch hluboce zmrazených. Jsou cenově dostupnější a hlavně je máte kdykoliv po ruce. Stačí je jen vyndat před grilovačkou z mrazničky a nechat je povolit. Navíc v mrazících boxech můžete ulovit opravdové poklady a tady máte nápovědu, podle čeho je poznáte.

Pořádně tučná makrela

Na tuto dravou rybu nedají dopustit zejména na Moravě. Její delikátní chuť a typická vůně učarovala kdekomu. Chcete-li si dopřát skutečný zážitek, pak si pořiďte pěkně vypaseného šupináče. Díky většímu množství tuku bude lépe chutnat a navíc bude bohatá na omega-3 mastné kyseliny. Uděláte tedy i něco pro své zdraví. V mrazicím boxu takovou makrelu najdete snadno. Stačí na obale hledat informaci, kde byla ulovena. Pokud to bylo u Irska, máte vyhráno. Tam jsou totiž ryby ještě tučné, zhubnou až během pouti do Středozemního moře. Pokud se vám nechce luštit etiketu, sáhněte rovnou po makrele z Irska od značky NOWACO. Získáte to nejlepší. Ryby jsou již vykuchané, takže s nimi nebudete mít téměř žádnou práci, a navíc jsou jediné na trhu, které byly zmrazeny jen jednou.

Dietní pstruh z hor

Jestliže na Moravě vládne makrela, v Čechách pak dominuje pstruh. Tato sladkovodní lososovitá ryba je o něco dietnější, ale příprava je stejně jednoduchá, jestliže zvolíte variantu hluboce zmrazeného šupináče. Pstruzi, co najdete v obchodech, pocházejí ze sádek, kterými protéká studený horský potok. Ryby tam mají ideální podmínky k životu, a to poznáte i na chuti. Druhou variantou je, že popadnete prut a vyrazíte k řece.

Divoký losos

Když už jsme nakousli lososovité ryby, pak tou další často vyhledávanou je právě samotný losos. Dnes se nejčastěji setkáte s farmovaným, chcete-li vyzkoušet jeho divokou alternativu, sáhněte po gorbušovi, který se loví přímo z oceánu. Tento divoce žijící šupináč vás rozhodně přesvědčí o tom, že nad něj není. Při nákupu se řiďte certifikátem MSC, který najdete na obale. Ten totiž zaručuje, že daný losos gorbuša pochází z trvale udržitelného rybolovu.

Ať už sáhnete v obchodě po makrele, pstruhovi či lososovi, určitě zklamaní nebudete. Sem tam totiž stojí za to vyzkoušet i něco nového a grilování si zpestřit. Uvidíte, že své hosty nadchnete a grilované ryby se stanou žádanou pochoutkou. Vždyť kdo by jim odolal? Jsou lehké, chutné a hlavně zdravé. Tak na to myslete, až budete příště rozpalovat gril.

Zdroj: www.nowaco.cz

Nejčtenější články

NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

Nové method feeder formičky

Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím