Rybářský rozcestník

Rybářský veletrh FOR FISHING už od 21. října 2021 v PVA EXPO PRAHA

Od 21. do 24. října 2021 se v areálu PVA EXPO PRAHA uskuteční oblíbený rybářský veletrh FOR FISHING. Výjimečně v podzimním termínu doplní souběh veletrhů pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na průřez všech rybolovných technik, své si tak na veletrhu najde každý. Nováčky na veletrhu budou česká firma TFE elektronika – výrobce el. signalizátorů FLACARP, anglická kaprařská firma DT BAIT nebo slovenská firma Oukrofishing s.r.o., která se zaměřuje na přívlač.

FOR FISHING jako součást veletrhů pro celou rodinu

Oblíbený rybářský veletrh FOR FISHING se po více než roční pauze uskuteční v mimořádném termínu. Od 21. do 24. října doplní souběh veletrhů pro celou rodinu. Podzimní termín je tak ideální příležitostí pro rodinný výlet nebo nákup vánočních dárků pro celou rodinu, kde si u pánská část užije zábavu.

Jedna hala letňanského výstaviště bude patřit rybářům. Ti se mohou těšit na průřez všech rybolovných technik, své si tak na veletrhu najde každý. Nováčky na veletrhu budou česká firma TFE elektronika – výrobce el. signalizátorů FLACARP nebo anglická kaprařská firma DT BAIT.

Pro příchozí bude připraveno oblíbené rybářské kino s tematickými filmy nebo návštěvnická soutěž o echolot LOWRANCE ELITE FS 9 se sondou Active Imagining v celkové hodnotě přesahující 40 000 Kč, který do soutěže věnuje firma Wavy boats – Bohemia marine.
Ve stejném termínu se uskuteční veletrhy pro celou rodinu: FOR TOYS, FOR GAMES, FOR PETS a FOR BABIES.

Cena vstupného na souběh všech veletrhů je 120 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě. Vášniví rybáři se na jaře dočkají veletrhu FOR FISHING ve standardním termínu, od 3. do 6. února 2022.

Více informací najdete na www.forfishing.cz.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?