Rybářský rozcestník

Ryba na alobalu

Další z možností, jak si v kempu nebo u vody vystačit s málem. Stačí rošt, který poklademe na ohniště obložené kameny, na kterém si pak upečeme nebo ugrilujeme vše možné. Špekáčky, steaky či třeba rybí maso. Právě rybí maso se rádo na ohni rozpadá, můžeme však využít alobal a máme po starostech!

Ilusrační foto- rybí filety na alobalu
kapr

Na venkovním ohništi na roštu si můžeme grilovat vše možné. Ovšem například mleté maso nebo ryby se často na roštu rozpadají. Na řešení tohoto problému jsou skvělé alobalové misky, které si jednoduše vyrobíme z jednoho až dvou plátů alobalu, který ze všech stran zahneme. Vytvoříme si tak misku, která nepustí šťávu z masa a také nám nebudou filety ryby nebo karbanátky propadat roštem! Na obrázku je jen alobal položený na roštu, z něj pak stéká ta nejlepší šťáva do ohně, což je škoda!

Filety z kapra na roštu omotaném alobalem…

A pokud nám nejde o šťávu, stačí filety z ryb položit jen na alobal pokladený na rošt, nebo ještě lépe omotaný kolem celého roštu. I takto si lze připravit na ohni skvělou rybu.

TIP: K rybě se také hodí také grilovaná zelenina, kterou můžeme grilovat spolu s rybím masem.

Nejčtenější články

Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

Co vše lze nastražit na přívěs háčku

Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?