Další z možností, jak si v kempu nebo u vody vystačit s málem. Stačí rošt, který poklademe na ohniště obložené kameny, na kterém si pak upečeme nebo ugrilujeme vše možné. Špekáčky, steaky či třeba rybí maso. Právě rybí maso se rádo na ohni rozpadá, můžeme však využít alobal a máme po starostech!
Na venkovním ohništi na roštu si můžeme grilovat vše možné. Ovšem například mleté maso nebo ryby se často na roštu rozpadají. Na řešení tohoto problému jsou skvělé alobalové misky, které si jednoduše vyrobíme z jednoho až dvou plátů alobalu, který ze všech stran zahneme. Vytvoříme si tak misku, která nepustí šťávu z masa a také nám nebudou filety ryby nebo karbanátky propadat roštem! Na obrázku je jen alobal položený na roštu, z něj pak stéká ta nejlepší šťáva do ohně, což je škoda!
A pokud nám nejde o šťávu, stačí filety z ryb položit jen na alobal pokladený na rošt, nebo ještě lépe omotaný kolem celého roštu. I takto si lze připravit na ohni skvělou rybu.
TIP: K rybě se také hodí také grilovaná zelenina, kterou můžeme grilovat spolu s rybím masem.