Rybářský rozcestník

Pardubičtí rybáři ulovili na udici dvouapůlmetrového halibuta

Rybáři mezi sebou velmi rádi poměřují, jak velkou rybu kdo, kdy a kde chytil. Skupinka amatérských rybářů z Pardubicka v uplynulých dnech získala historku, kterou zastíní příběhy naprosté většiny rybářů ve všech koutech naší země. Dovláčet čtvrttunovou rybu ke břehu na relativně tenký vlasec, to se totiž doopravdy nepodaří každý den.

Češi úřadovali v norských vodách, zhruba 400 kilometrů nad polárním kruhem. Tam se jim podařilo na udici chytit rekordního platýse velkého, tedy halibuta. Jako návnada posloužil stogramový filet z makrely, který na obřího halibuta čekal na háčku. Výbava byla přitom podle účastníka výpravy Vojtěcha Razskazova velmi základní …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

Žebrové krmítko naplněné pečivem

V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím