Rybářský rozcestník

Pardubičtí rybáři ulovili na udici dvouapůlmetrového halibuta

Rybáři mezi sebou velmi rádi poměřují, jak velkou rybu kdo, kdy a kde chytil. Skupinka amatérských rybářů z Pardubicka v uplynulých dnech získala historku, kterou zastíní příběhy naprosté většiny rybářů ve všech koutech naší země. Dovláčet čtvrttunovou rybu ke břehu na relativně tenký vlasec, to se totiž doopravdy nepodaří každý den.

Češi úřadovali v norských vodách, zhruba 400 kilometrů nad polárním kruhem. Tam se jim podařilo na udici chytit rekordního platýse velkého, tedy halibuta. Jako návnada posloužil stogramový filet z makrely, který na obřího halibuta čekal na háčku. Výbava byla přitom podle účastníka výpravy Vojtěcha Razskazova velmi základní …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Skládací kbelík na vodu – skvělá rybářská pomůcka

Skládací nádoba, kbelík, či jinak také vědro na vodu, je chytrá pomůcka pro všechny, co potřebují nabírat vodu i tam, kde je břeh hodně vysoký. Kromě toho jde o velmi skladnou pomůcku pro rybáře, která se vejde i do menšího baťůžku a hlavně, téměř nic neváží. Přitom se může na rybách hodit na kde co.

Sendvič, jako taková nástraha poslední záchrany, do jarní ledové vody

Každý rybář, který zkouší lovit v jarní ledové vodě, ví, že občas je opravdu těžké letargické ryby přimět k záběru. Ovšem existuje několik osvědčených nástrah, které často zajistí úspěšný lov i přes případnou aktuální neochotu ryb spolupracovat při prvních jarních vycházkách k vodě.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím