Rybářský rozcestník

Pardubičtí rybáři ulovili na udici dvouapůlmetrového halibuta

Rybáři mezi sebou velmi rádi poměřují, jak velkou rybu kdo, kdy a kde chytil. Skupinka amatérských rybářů z Pardubicka v uplynulých dnech získala historku, kterou zastíní příběhy naprosté většiny rybářů ve všech koutech naší země. Dovláčet čtvrttunovou rybu ke břehu na relativně tenký vlasec, to se totiž doopravdy nepodaří každý den.

Češi úřadovali v norských vodách, zhruba 400 kilometrů nad polárním kruhem. Tam se jim podařilo na udici chytit rekordního platýse velkého, tedy halibuta. Jako návnada posloužil stogramový filet z makrely, který na obřího halibuta čekal na háčku. Výbava byla přitom podle účastníka výpravy Vojtěcha Razskazova velmi základní …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Nejčtenější články

Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

Chov a skladování žížal

Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

Výroba závaží z kamene

Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím