Rybářský rozcestník

REDBASS CUP JESTŘABICE 2018

Rybářský klub Jestřabice a NASTRAHY.cz zvou všechny příznivce přívlače na 15. ročník závodu REDBASS CUP JESTŘABICE 2018. Kdy? 7. 4. 2018 Kde? Přehrada Jestřabice!

Časový rozpis závodů:
6,00 – 6,30 přivítání, prezentace a losování míst
7,30 – 8,30 I. kolo
8,50 – 9,50 II. kolo
10,10 – 11,10 III. kolo
11,15 – 12,15 Oběd
12,30 – 13,30 IV. kolo
13,50 – 14,50 V. kolo
15,10 – 16,10 VI. kolo
17,00 Vyhlášení výsledků

CENY:

1. – 3. místo – poháry
1. místo 10.000 Kč v hotovosti
Vítěz prvního kola – RED BASS KING – Věcná cena
2. – 15. místo věcné ceny RED BASS

Zarybnění od počátku jarní sezóny:
PD 16 q během měsíce února a března 2018

Zarybnění před závodem:
PD 6 q (5.4.)

P R O P O Z I C E
• šestikolový závod s rotací po každém kole
• 1. Kolo se chytá pouze na nástrahy z nabídky firmy REDBASS – Každý účastník si může před závodem vybrat zdarma 5 ks nástrah. Celý sortiment REDBASS bude v průběhu akce v prodeji.
• místa se losují, závodní úsek je vyznačen číslem, závodník chytá pouze ve vylosovaném sektoru (od losovaného čísla k číslu vyššímu)
rybolovné techniky – PŘÍVLAČ – nástraha musí být rybářem aktivně udržována v pohybu
• lov dle pravidel místního rybářského řádu
• háčky bez protihrotů !!!!
• Přívlač: 1 vláčecí nástraha s jedním jednoháčkem nebo trojháčkem
• V závodě je zakázáno použití sbirulina + nástrahy na bočním přívěsu + použití plovoucích materiálů k nadnášení twisterů nade dnem. Je povolen DROPSHOT přímo na vlasci. Paternosterové odbočky jsou zakázány.
• Během závodu si závodník smí ponechat 3 ks PD (do 45 cm)
• Po skončení kola závodník i rozhodčí podepíší kartu a závodník kartu odevzdá, na karty odevzdané pozdě nebude brán zřetel
• Boduje se každá ulovená živá ryba zaseknutá v hlavové části, kdy 1 ks = 1 bod
• Oceněna bude i největší ulovená ryba
• Během závodu platí přísný zákaz krmení
• Protest je možno podat u hlavního rozhodčího ihned po skončení kola a po složení kauce 1.000,- Kč. Při neoprávněném protestu propadá kauce
• Ryba chycená na háček s protihrotem nebude započtena. Při opakovaném provinění proti pravidlům bude závodník diskvalifikován

 

Trénink: přehrada Jestřabice u Kyjova do 5.4.
5. a 6. 4. bude revír uzavřen pro závodníky i veřejnost

Brodění: zakázáno

Zacházení s rybou: nebude se používat pevný ani přenosný vezírek. Ryba se ihned po změření pustí šetrně zpět do vody. Ponechané ryby – 3 ks, se ihned usmrtí a v
bodovacím průkazu označí.

Ubytování a stravování: v chatě u přehrady klobásy, guláš, pivo, nealko atd.

Přihlášky: na e-mail ryby@jestrabice.cz Přihláška je závazná po uhrazení startovného

Startovné 850,- Kč (35 euro)
V ceně startovného je:
ranní studený bufet a welcome drink + oběd + 3 kusy PD do 45 cm

S pozdravem PETRŮV ZDAR a PŘÍVLAČI ZVLÁŠŤ.

 

Více se dozvíte zde: Přívlačové závody Redbass

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím