Jedna z možností, jak tepelně upravit maso ze sumce. Jde o odleželé podkovy sumce zbavené páteřní kosti, okořeněné, obalené v hladké mouce, orestované, potom podušené, mírně podlité vodou, spolu s cibulí a česnekem. Jde o výtečnou dobrotu!
Recept ze švédské kuchyně kde se tradičně používá především vyuzená treska. Také vyzkoušeno s uzeným sumcem nebo vyuzenou makrelou, i sumec či makrela chutná v tom to pokrmu skvěle!
Úprava čerstvých či mražených slanečků podle receptu ze švédské kuchyně. Jde o slanečky marinované v láku spolu s hořčičnými semínky, dále kousky cibule, mrkve, křenu a zázvoru.
Skvělá úprava kapra podle receptu z čínské kuchyně. Podobně lze upravit i jiný druh sladkovodní, nebo i mořské ryby.
Půlky nebo filety amura s kůží upečené v troubě na kořenové zelenině doplněné o pórek, kedlubnu, anglickou slaninu a česnek.
Chutný, přitom rychlý recept, který zvládne každý milovník ryb. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb, ovšem kapr, připravený podle tohoto receptu, chutná prostě skvěle.
Vynikající, chutná, hutná rybí polévka podle receptu baštýřek z jižních Čech. Polévku podáváme s kostičkami opečené housky a posypanou nasekanou petrželkou.
Jikry z kapra nemusíme jen použít do polévky, co z nich zkusit vyrobit chutnou pomazánku inspirovanou francouzskou kuchyní? Zde je vyzkoušený recept!
Další variace na pomazánku připravenou z kousků vyuzeného sumce, dále pórku, vajec uvařených natvrdo, kyselé okurky, ostré pasty harissa, hořčice, kečupu a nasekané petrželky.
Další z rychlých úprav rybího masa, v tomto případě čtyř porcí kapra. Porce ryby nejprve osolíme, okořeníme kmínem, posypeme hladkou moukou, zprudka opečeme na sádle, servírujeme přelité šťávou z výpeku.