Základem béarnské omáčky, podle tohoto receptu, je klasická omáčka holandská, která je navíc ochucená čerstvě nasekaným estragonem a redukcí z bílého vína, šalotky a divokého koření. Skvělá je k pečeným, nebo grilovaným rybám, ale také ke klasickým hovězím steakům.
Recept z YouTube z kanálu: Kuchyně Lidlu – Na klacku se dá jednoduše opéct špekáček nebo třeba kousek chleba, to zkusil už snad každý. Ale pokud si chcete zaručeně pochutnat, vyzkoušejte na klacku upéct i celou rybu! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak se nad ohněm dá připravit pečený pstruh. Naučíte se, jak rybu správně ochutit (pepřem, solí a bylinkami – libečkem a voňavým koprem), ale hlavně to, jak ji dobře napíchnout na klacek, aby se opekla rovnoměrně. Nakonec stačí jen najít správné místo nad ohněm a chvilku si počkat. Díky triku Romana Pauluse snadno poznáte i to, kdy budete s opékáním hotovi!
Kapr 100x jinak! Máme tu další vyzkoušený recept vášnivého rybáře, mykologa a našeho redaktora pana Marounka. Recept, co stojí za vyzkoušení!
Hutná ostrá polévka připomínající chutí maďarskou rybí polévku hálaszlé. Servíruje se s kuličkami připravenými z rozemletého rybího masa, strouhanky, másla, vejce, česneku, koření a nasekané petrželky.
Filé na přírodní způsob, tedy jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Překvapte svou rodinu i hosty touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu. Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A doba přípravy? Ta je doslova blesková!
Okořeněné makrely nadité žampiony a kousky cukety, upečené zabalené v alobalu obložené nakrájenou paprikou, cuketou, žampiony a jarní cibulkou.
V mouce smíchané s červenou paprikou obalené filety z jelce tlouště, nejprve na oleji opečené, pak zapečené v troubě pokladené kousky másla spolu s proužky slaniny a půlkami šalotky.
Recept z italské kuchyně na úpravu rybích filetů. Výborný je, podle tohoto receptu, upravený candát.
Zahuštěnou smetanovou omáčkou přelití na pánvi na oleji dozlatova opečení líni, zapečení v troubě. Zapečené líny podáváme například s vařenými brambory a restovaný fazolkami.
Rychlý pokrm z nakrájených rybích filetů a zeleniny, směs ochucena v japonském stylu, servírovaná s vařenými asijskými nudlemi.