Rychlá příprava podkov ze sumce. Pokrm s vůní tymiánu, česneku a chutí čerstvých rajčat.
Rybí jikry z kapra, karase, nebo například cejna nemusíme využít jen do polévek, výborné jsou také naložené v oleji.
Kdo by odolal kombinaci kapra s pivem. Máme pro vás skvělý tip na pivní těstíčko, ale určitě zbyde i trocha lahodného zlatavého moku na zahnání žízně.
V těstíčku obalené, pak usmažené filety z lína, 24 hodin marinované v lednici v marinádě, servírované za studena s čerstvým pečivem.
Tento recept byl původně určený na zpracování konzervovaných rybiček, ale my vyzkoušeli tuto variantu s kousky uzeného sumce. Je to také velká dobrota, jen pozor na sůl, protože uzený sumec bývá dost slaný, tak se solí opatrně.
Na základní vývar použijte kousky masa, odřezky ze sumce bez tuku, dále pak pokračujte podle návodu, uvaříte si tak moc dobrou rybí polévku, která má kořeny ve slunné Itálii.
Jikry nemusíme použít jen do klasické polévky, ale můžeme z nich udělat také chutný salát. Podle tohoto receptu připravíte ostrou variantu jikrového salátu doplněného ještě o různé druhy paprik.
Kostky sumce s brambory a další zeleninou ochucené kořením, upečené v alobalu na grilu, nebo i doma v troubě.
Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami, tato netradiční úprava kapra podle italské kuchyně je skvělá. Podobně lze upravit i jinou rybu.
Vyzkoušený recept na dokonale lepivé těsto uhnětené z práškového posilovače, vejce a nějaké esence, ideálně ve spreji. Těsto se dále nastavuje anglickou vločkou nebo drobnými mikropeletkami, aby se díky barevným kouskům stalo pro ryby i vizuálně zajímavé. Použijeme jako samotnou nástrahu či využijeme jako obalovací těsto.