Rybářský rozcestník

PUNK CARP TOUR 2019 – Třetí Jízda

PUNK CARP TOUR 2019, Třetí Jízda, Letny 25. – 28. 7. Datum akce: 25.7.2019 Zaměření: Kaprařina Kraj: Vysočina Punkové kaprařské tour pro 15 týmů. Pořadatel: Rybářský klub Ostrov o. PUNK CARP TOUR 2019 – Třetí Jízda | Fishmag.cz – Magazín…

Zaměření: Kaprařina

Kraj: Vysočina

Punkové kaprařské tour pro 15 týmů.

Pořadatel: Rybářský klub Ostrov o. s.

Ředitel a hlavní rozhodčí závodu: Stanislav Šamal

místo závodu; Rybník Letny, okr. Pelhřimov

25. – 28. 7. 2019

  • 25. 7. 2019 registrace – 16:00 hod
  • losování 16:30 – 17:00 hod
  • 25. 7. 2019 začátek závodu ve 20:00 hod.
  • 28. 7. 2019 konec závodu ve 12 hod
  • vyhlášení výsledků 13:00 hod

Ceny pro vítěze

1.místo – pohár + VĚCNÉ CENY + Kvalifikace

2.místo – pohár + VĚCNÉ CENY

3.místo – pohár + VĚCNÉ CENY

4. – 15. místo – VĚCNÉ CENY

nejtěžší ryba – pohár + VĚCNÉ CENY

1. tým vyhrává kvalifikaci na Poslední Jízdu 2019, memoriál Míry Součka.

Vice viz zde: https://fishmag.cz/akce/punk-carp-tour-2019-treti-jizda/

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím