Rybářský rozcestník

4. MYSLIVECKO-RYBÁŘSKÁ SLAVNOST

V Rožmitále pod Třemšínem se bude konat 4. Myslivecko-rybářská slavnost spojená s výlovem Sadoňského rybníka. Oslava práce podbrdských myslivců, rybářů a včelařů se uskuteční 5. října od 10 do 16 hodin. Na programu je tradiční výlov Sadoňského rybníka, myslivecké troubení, ukázka vábení jelenů, ukázky práce sokolníka a výcviku loveckých psů, lesní pedagogika a soutěže pro děti.

  • Datum konání: 5. 10. 2019 začátek od 10:00, délka 6 hodin
  • Místo konání: Sportovně-rekreační areál u Sadoňského rybníka, Komenského
  • Organizátor: Město Rožmitál pod Třemšínem
  • Doba trvání: 6 hodin

Připraven bude prodej rybích specialit, zvěřinových specialit, klobás a dalšího občerstvení a také prodej živých ryb a prezentace produktů našich včelařů. Hrát bude dechový orchestr Rožmitálská Venkovanka pod vedením Josefa Janouška a po oficiálním programu je připraveno posezení při muzice skupiny Mildy Velíška. Akci pořádá Město Rožmitál pod Třemšínem za podpory Středočeského kraje ve spolupráci s firmou Kaiser s. r. o., Mysliveckým spolkem Rožmitál p. Tř., Českým svazem včelařů – ZO Rožmitál pod Třemšínem, Českým rybářským svazem – místní organizací Rožmitál p. Tř. a Středočeským územním svazem.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.