Rybářský rozcestník

Podzimní kaprařské závody 2019 – Bystřice 2019

Soutěže se může zúčastnit až 20 týmů o 2 až 3 členech (vždy bude chytat jen jeden z nich). Chytat se bude na 2 pruty o 1 návazci. Chytat se bude pouze kapr a amur, kteří budou průběžně váženi. Dotazy a registraci týmu zasílejte elektronicky na e-mail: [email protected]

Datum konání: 6. 9. 2019 až 8. 9. 2019 (pátek – sobota – neděle)

Zahájení: 6. 9. 2019 od 12:00 (losování pořadí), od 14:00 začátek rybolovu

Ukončení: 8. 9. 2019 ve 12:00, s následným vyhodnocením

Místo konání: rybník v Bystřici nad Úhlavou

Startovné: 2000 Kč za tým

Registrace: Dotazy a registraci týmu zasílejte elektronicky na e-mail: [email protected]

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/podzimni-kaprarske-zavody-2019/

Nejčtenější články

Ryba v české kuchyni – 7. díl

Během 18 století začínají některé rybníky mizet, majitelé je začali přeměňovat na louky, pastviny a pole. Příčinou byla především produkce sena, potom brambor a dalších plodin. Ve velkém se začínal chovat skot, seno bylo rovněž potřeba pro koně. Nezanedbatelná byla i produkce hnoje, která chovaná zvířata produkovala, používal se na hnojení polí. V roce 1791 na Českokrumlovsku vyšlo nařízení, že na každém panství se má vypustit několik rybníků a přeměnit v louky a  pole…

Vytuněná umělá kukuřice

Umělá kukuřice se dá použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami. Především při chytání ryb vlasovou metodou, tedy s montáží s háčkem, pod který umisťujeme nástrahu, udělá kus práce. Nejen, že zůstane u háčku i přes úpornou snahu drobnějších rybek ji pozřít, ale také dokáže, v Pop Up variantě, přívěs pod háčkem přizvednout a tak nástrahy na vlasu zatraktivnit. Ne každý rybář ví, že umělé nástrahy jsou také skvělým nosičem pachové stopy…

Ryba v české kuchyni – 6. díl

Zhruba před 150 lety bylo možno ulovit na jediné české řece Labi ryby, které se v jiných řekách v Čechách nevyskytovaly. Bylo to dané tím, že Labe v helgolandském zálivu v Německu ústí do Severního moře. Mnoho mořských ryb se dostalo z moře do Labe a proto se zde náhodně lovily, viz minulý díl, lososi. Ale nejen oni! Jsou zaznamenány úlovky například labských jeseterů. Šlo o jesetera obecného – Acipenser sturio, dnes nazýván jeseter velký. Že šlo o mohutné ryby, dokládají kroniky a staré zápisy.