Rybářský rozcestník

Pozvánka na krajský přebor a divizi SÚS v přívlači

ČRS, z. s., SÚS a MO Beroun zvou na krajský přebor SÚS a divizi v LRU přívlač, které se konají 13. – 14. 8. 2022 na revíru Berounka 3 (411 001)….

A) Organizační výbor

– ředitel závodu: Šoltys Martin
– hlavní rozhodčí: Aleš Truhlář
– garant: Josef Prokop ml.
– porota-jury: Josef Prokop ml, Aleš Truhlář + vybraní tři závodníci.

B) Podmínky závodu

– chytá se podle platného soutěžního a závodního řádu pro rok 2022
– každý závodí na vlastní nebezpečí
– podmínkou účasti je platná povolenka pro rybářský revír 411 001
– každý závodník bude mít dva vezírky, minimálně jeden dostatečně velký
k bezpečnému přechování ulovených ryb, než dojde ke změření rozhodčími!!
– brození POVOLENO NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!!

C) Popis závodní trati – výskyt ryb

– voda proudná až mírně tažná, broditelná – POZOR na ojedinělé tůně a žlaby
– rybí osádka: jelec tloušť, jesen proudník, okoun, štika, candát, bolen, parma,
ostroretka, sumec
– ušlechtilé a lososovité ryby se měří a vracejí bez zbytečného odkladu
– trénink možný na platnou povolenku, jen mimo závodní trať, která bude vytýčena od
jezu v Berouně (po toku) až ke vtoku Kačáku – Loděnice nad obcí Srbsko.

Více zde: https://semax.crs-sus.cz/soubory/propozice-kp-a-diviz-20220712-165950.pdf

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.