Rybářský rozcestník

Pozvánka na krajský přebor a divizi SÚS v přívlači

ČRS, z. s., SÚS a MO Beroun zvou na krajský přebor SÚS a divizi v LRU přívlač, které se konají 13. – 14. 8. 2022 na revíru Berounka 3 (411 001)….

A) Organizační výbor

– ředitel závodu: Šoltys Martin
– hlavní rozhodčí: Aleš Truhlář
– garant: Josef Prokop ml.
– porota-jury: Josef Prokop ml, Aleš Truhlář + vybraní tři závodníci.

B) Podmínky závodu

– chytá se podle platného soutěžního a závodního řádu pro rok 2022
– každý závodí na vlastní nebezpečí
– podmínkou účasti je platná povolenka pro rybářský revír 411 001
– každý závodník bude mít dva vezírky, minimálně jeden dostatečně velký
k bezpečnému přechování ulovených ryb, než dojde ke změření rozhodčími!!
– brození POVOLENO NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!!

C) Popis závodní trati – výskyt ryb

– voda proudná až mírně tažná, broditelná – POZOR na ojedinělé tůně a žlaby
– rybí osádka: jelec tloušť, jesen proudník, okoun, štika, candát, bolen, parma,
ostroretka, sumec
– ušlechtilé a lososovité ryby se měří a vracejí bez zbytečného odkladu
– trénink možný na platnou povolenku, jen mimo závodní trať, která bude vytýčena od
jezu v Berouně (po toku) až ke vtoku Kačáku – Loděnice nad obcí Srbsko.

Více zde: https://semax.crs-sus.cz/soubory/propozice-kp-a-diviz-20220712-165950.pdf

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.