Rybářský rozcestník

„Podzimní“ sezonu startujeme závodem „O pohár předsedy SÚS“, udělejte si rezervaci

Pokud jste si ve svém kalendáři ještě nezaškrtli datum 2. září 2017, tak to učiňte, neboť po dovolených a končících prázdninách je tu ostrý start do druhé poloviny roku, který obstará III. ročník závodu „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“, na který jste všichni zváni. Nad tímto ročníkem převzal záštitu ministr zemědělství Marina Jurečka. Závod se tradičně koná na rybníku Jelito.

„Podzimní“ sezonu startujeme závodem „O pohár předsedy SÚS“, udělejte si rezervaci

A jestliže chcete mít jistou účasti v tomto, dnes již prestižním závodě, pak máte množnost si dopředu udělat rezervaci na e-mailové adrese: [email protected], a to nejpozději do 28. 8. 2017 (zbytek volných závodních míst k dispozici ráno v den závodů). Závodníci s touto rezervací se musí dostavit k prezentaci v den závodu do 7.00 hod.

I když je tento závod vypsaný jako pro dospělé, mohou se ho zúčastnit rybáři všech věkových kategorií, a i nerybáři, které rádi mezi námi přivítáme.

Závod se uskuteční rybníku Jelito (GPS: 49.6873306N, 14.4873189E), kde se konaly i předchozí dva ročníky a připraveno bude 150 lovných míst.

Budou se rozdávat krásné poháry …

Samozřejmostí jsou lovná místa pro handicapované rybáře.

Startovné činí 200,- Kč/osoba.

V den závodu je prezentace od 6.00 do 7.45 hod, samotný závod startuje v 8.00 hod.

Tak, jako každoročně, jsme i letos připravili hodnotné ceny, jako bonus obdrží první tři celosvazovou povolenku k lovu ryb na mimopstruhových revírech pro rok 2018.

Občerstvení pro účastníky zajištěno!

Více si přečtete v přiložených materiálech: Propozice OPP dospělí 2017Závodní řád OPP 2017

 

Děkujeme všem našim partnerům!

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?