Rybářský rozcestník

Krajský přebor mládeže ve feederu

Pozvánka a propozice krajského přeboru mládeže ve feederu. Krajský přebor mládeže ve feederu se koná 13. 10. 2018 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je v proluce u silnice za chatovou zástavbou napravo ve směru z města v čase od 7,15 hod.

Pořadatel: sportovní odbor a odbor mládeže Zpč. ÚS

Organizační výbor:

Hlavní garant závodů: Zč ÚS ČRS

Technický ředitel:  Miroslav Horálek

Hlavní rozhodčí: Pavel Richter, Michal Soukup

Popis závodů:

Závodí se ve dvou samostatných dětských kategoriích, do 14 let včetně  a 15-18 let, závod trvá 2x 2,5hodiny (pořadatel si vyhrazuje změny, které by se dohodly před začátkem závodu) Rozhoduje součet pořadí, v případě shody větší součet gramů. Patentka zakázaná, krmení max. 12 litrů, živá 1,5 litru.

Popis závodní tratě:

Závodní sektory min. 10 m, (osádka ryb: kapr, karas, cejn, plotice, lín, ouklej, okoun, atd.).

Časový harmonogram:

  •  07,15 – 08,00   sraz, prezentace
  • 08,00 – 08,30    oficiální zahájení závodů, losování
  • 08,45 – 11,15    1. kolo – začátek závodu
  • 12,30 – 15,00    2. kolo
  • 15:30-  vyhlášení výsledků, předání cen

Přihlášení do závodu:

Přihlásit se můžete e-mailem:  [email protected],  [email protected]

STARTOVNÉ NIKDO NEPLATÍ!

Závodní úsek bude rozdělen do sektorů podle počtů přihlášených. Po celou dobu závodu odpovídají za bezpečnost dětí jejich zákonní zástupci!!!

Všichni jste srdečně zváni!!

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/krajsky-prebor-mladeze-ve-feederu-981/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.