Rybářský rozcestník

Jak si poradit s plandající hlubokou sítí podběráku

Na velké ryby je třeba mít přichystaný větší podběrák s hlubší sítí. Ovšem s ním se hůře manipuluje, hlavně, když je síť opravdu hodně hluboká a břeh zarostlý. Také na lodi se často síť podběráku ráda zachytává o kde co, což, při zdolávání hlavně těch největších ryb, bývá velmi nepříjemná komplikace, zvláště, když rybář rybu zdolává sám.

podběrákpodběrákpodběrák

Na hluboké síťky podběráku, které se rády pletou pod nohy nebo různě zasekávají o dřeviny na břehu či o části výbavy na lodi, existuje jednoduchá vychytávka, stačí spodní část sítě protáhnout mezerou u hlavy tyče podběráku a samotnou sítí, pak síť neplandá a nepřekáží.

Otvorem mezi hlavou tyče podběráku a samotnou sítí protažená spodní část síťky…

Jakmile kapr, či jiná ryba, vklouzne do podběráku, síť se sama plně natáhne a plní svoji funkci na 100 %. Je to taková blbůstka, ale komu se již stalo, že se se spodní částí sítě podběráku zasekl o nějakou větev v momentě, kdy potřeboval do podběráku navést nějakou trofejní rybu a byl na to sám, ví, jak někdy umí hluboká síť podběráku znepříjemnit život rybáři v momentě, kdy to nejméně potřebuje.

Autor: George, Rybářský rozcestník.cz

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím