Rybářský rozcestník

Jak nasadit náš RSS kanál na Home Page SEZNAMU?

Tento krátký návod se vám bude hodit, pokud máte hlavní stránku Seznamu uvedenou jako výchozí stránku v prohlížeči, ale i tehdy, pokud na Home Page Seznamu často chodíte. Pokud nechcete přijít o naše autorské články, ale i ty sdílené, zobrazující se v našem RSS kanále, pak si je můžete přidat na hlavní stránku Seznamu. Budou se vám tam aktuálně zobrazovat a tak o žádný nepřijdete!

Je to velice jednoduché. Načtěte si Home Page, tedy úvodní stránku Seznamu. Přihlaste se, pokud nejste. Vpravo nahoře klikněte na „NASTAVENÍ“…

 

… objeví se tabulka nastavení, klikněte na přidat boxíky …

… zadejte libovolné téma do lišty, v našem případě: https://www.rybarskyrozcestnik.cz/feed/, klikněte na tlačítko vyhledat.

… pro přidání zaškrtněte nalezené téma. Link se vám načte do vyhledávače Seznamu.

Od teď se vám budou všechny naše články z RSS kanálu zobrazovat automaticky na vaší úvodní stránce Seznamu.

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

O rybách a jejich zpracování

Ryby tvořily již od dávných dob podstatnou složku lidské výživy. Obliba a hojná spotřeba ryb u nás se udržela až do 18. století. Vzpomeňme jen na jihočeské rybníky, dílo českých rukou a českého důmyslu, které po dnes vzorně slouží.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím