Rybářský rozcestník

Chcete se seznámit u vody na rybách? Na Fecebooku lze najít dokonce dvě rybářské seznamky!

Pokud hledáte svou životní lásku, nebo jen kamarádku či parťáka na ryby, lze na Facebooku sledovat jednu ze dvou rybářských seznamek. Třeba právě tam poznáte toho správného parťáka na ryby a je jedno, zda to bude kamarád či kamarádka či budoucí přítel či přítelkyně. Každopádně jde o skvělou možnost, jak se seznámit, aby jste u vody na rybách mohli sdílet své zážitky i s někým druhým.

rybářskárybářská

Na internetu jsem narazil na dvě facebookové skupiny se stejným názvem „Rybářská seznamka“. Na jedné se v úvodu píše: „Skupina pro rybáře, kteří shání parťáka na společný rybolov.“ Na druhé pak: „Hledám parťáka/parťačku nebo lásku pro společné chvíle na rybách.“ Jedna skupina má 2000 členů, druhá dokonce 3800 členů a to už je pěkné množství potencionálních partnerů či partnerek, nebo parťáků a kamarádů!

Tak kdo hledá spřízněnou duši k  vodě, zde jsou linky na obě skupiny, stačí kliknout:

Ale jde to i jinde, například na sportovní seznamce, kde je i kategorie rybaření:

Samozřejmě i na klasických seznamkách mají také většinou jednu z kategorii zájmů, rybaření, ale víc bych věřil těm specializovaným seznamkách. Ale je to na vás! Přeji všem pěkné úlovky a pohodu u vody a třeba právě se svým novým parťákem či dokonce budoucím protějškem. Ať najdete toho pravého či pravou!

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.