Rybářský rozcestník

Carpmarathon Dělouš 2019 – 7.ročník – 100 hodin závodu!

Termín konání: 2.-6.10.2019 (středa – neděle) – 100 hodin!! Místo: Jezero Dělouš o rozloze 26,0 ha. Kapacita: 20 týmů (dvou až tří členných). Startovné: 10.000,-Kč /tým. Ceny: v celkové hodnotě 100.000,-Kč. Bodovaná ryba: kapr a jeseter (váží se). Menší občerstvení v ceně: polévka, guláš (bude se rozvážet během závodu 1 x denně) …

Objednávky / rezervace na  :  e-mail : [email protected]

Startovné ve výši 10.000,-Kč se platí bankovním převodem na náš bankovní účet
Do zprávy pro příjemce platby napište prosím své jméno kvůli pozdější identifikaci. Vzhledem k tomu, že počet míst je omezený, je potřeba zaslat platbu nejpozději do 5 dnů. Před platbou si prosím ověřte e-mailem, zda jsou ještě volná místa, odpovíme Vám obratem a zašleme Vám číslo bankovního účtu. Startovné se v případě neúčasti nevrací, pokud si ale za sebe naleznete náhradní tým, není samozřejmě se změnou žádný problém. Děkujeme za pochopení, Chlumecká rybářská s.r.o.

Harmonogram:

Středa 2.října:

  • 7°°hod. – sraz účastníků akce
  • 7:30°°hod. – losování lovných míst
  • 8°°hod. – možnost zakrmení, průzkum vody ze člunu, označení lovného místa
  • 9:50hod. – konec možnosti používání člunu, možnosti krmení, nahazování atd. – klid na vodě!
  • 10°°hod. – start závodu – vše povoleno v rámci pravidel závodu.

středa 2.října 10°°hod. – neděle 6.října 14°°hod. – závod 100 hod.

Neděle 6.října :

  • 14°°hod. – konec závodů
  • 15°°hod. – vyhlášení výsledků
  • 16°°hod. – ukončení akce

Více se dozvíte zde: https://chlumecka-rybarska.cz/jezero-delous/zavody-2017-carpmarathon-delous/

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.