Rybářský rozcestník

Vodní mor americký (Elodea nuttallii)

Tato vodní jednoděložní rostlina z čeledi voďankovité (Hydrocharitaceae) se velmi podobá vodnímu moru kanadskému. Liší se od sebe především užšími a delšími listy. Jinak vypadají stejně.

Název latinsky

Elodea nuttallii

Rozpoznávací znaky

Rostlina s ponořenými listy. Dělí se jen lodyha, nemá oddenky ani výběžky. Vodní mor americký je velmi podobný vodnímu moru kanadskému, od kterého se liší užšími a delšími listy.

Výskyt

Pochází z jižních států USA, zplaněl na různých místech Evropy. Rroste převážně v nezamrzající vodě.

Obecně

Jedná se o vytrvalou vodní sladkovodní rostlinu, která koření ve dně, ale může přežívat i volně vznášející se ve sloupci vody.

Také tato rostlina, stejně jako vodní mor kanadský, vytváří prostory pro klidové zóny ryb, ochranu plůdku. Také v jejich listech žije mnoho různých bentických organismů.

Prodává se i v akvaristice jako rostlina pro sladkovodní akvarijní rybky. Své uplatnění má i v malých domácích jezírkách.

Nejčtenější články

Jak na úhoře s feederovým prutem

Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

Chlebové těsto 100x jinak

Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím