Rybářský rozcestník

Sušené mléko – skvělý práškový dip a posilovač

Sušené mléko dodává nástrahám i návnadám nejen smetanovou chuť při použití například při výrobě boilies či pelet, ale také je skvělé jako práškový dip, dokáže totiž kolem nástrahy vytvářet mléčný sladký mrak, který ryby velice láká. Obsahuje velmi výrazné chuťové i pachové složky, což z něj činí opravdu univerzální atraktor i do jakýchkoliv krmítkových směsí jako posilovač, ale právě i při použití jako obalovací suchý dip.

sušené-mléko-boilies-dip3sušené-mléko-káva3krmítková-směs-sušené-mlékosušené-mléko-kávasušené-mléko-boilies-dip1sušené-mléko-káva2sušené-mléko-boilies-dip4

Řekl bych, že sušené mléko je opravdu použitelné téměř všude. Při výrobě boilies a pelet, hodí se do krmných krmítkových směsí, stejně tak pomocí tekutého dipu můžeme sušené mléko použít jako suchý dip, tedy další obalovací složku dodatečně aplikovanou na nástrahy. Skvělé na sušeném mléce je nejen výrazná chuť samotného mléka, ale především vlastnost vytvářet mrak kolem nástrahy, na kterou jsme ho použili. Právě vznášející se mrak kolem nástrahy je velice atraktivní pro většinu kaprovitých ryb.

Nejprve aplikujeme tekutý dip, pak práškový, v tomto případě sušené mléko…

Jak tedy využít sušené mléko jako obalovací suchý dip?

Je to jednoduché. Boilies, pelety nebo jiné nástrahy namočíme nejprve do nějakého vhodného tekutého dipu, necháme dip okapat a mírně zaschnout, pak nástrahu obalíme právě do sušeného mléka. Opět necháme nástrahu chvíli zatvrdnout, pak docílíme postupného uvolňování všech vrstev do vody kolem nástrahy.

Část mléka použijeme do kávy, část na obalení boilies…

Připraveno nahodit….

Jak použít sušené mléko jako posilovač?

Opravdu nic jednoduššího neexistuje. Prostě do suché směsi zamícháme sušené mléko, množství tak do 10-15 % objemu krmení, to pak zvlhčíme na potřebnou vlhkost, necháme chvíli odležet a můžeme použít. Obecně není vhodné do vlhké směsi zamíchávat suchou, například právě sušené mléko se nám rozhodně dobře nepodaří rovnoměrně zamíchat do vlhkého krmítkové směsi, utvoří se nám totiž hrudky, což se nám ale při smíchání suchých složek určitě nestane.

Sušené mléko je také skvělý posilovač vhodný například i do krmítkové směsi….

Slovo závěrem:

Já se musím zmínit ještě o jedné velké výhodě sušeného mléka. Dá se použít do kafíčka čerstvě uvařeného u vody. Nevím jak vy, ale já si kávu bez mléka neumím ani představit. A tak část použiji na obalení nástrah, část přisypu do krmítkové směsi a něco si nechám právě do čerstvě uvařené kávy. 🙂

Video k tématu: Boilie obalené sušeným mlékem

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Chytání dravců na makrelí ocásek

Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím