Rybářský rozcestník

Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

griotka-dip-alkohol3griotka-dip-alkohol4griotka-dip-alkohol5

Občas mě napadne odtrhnout si od huby nějakou tu dobrotu, jako kousek párku, sýru, či třeba nějaký ten bonbón a nabídnou ji rybám. Většinou tehdy, když nereagují na klasické nástrahy. A někdy to vyjde a nějakou rybu pak přemluvím.

Ovšem asi před dvěma lety jsem se podělil s rybami i o trošku likéru, konkrétně griotky. A světe div se, pěna napuštěná griotkou zaujala nejen cejna, ale později i pěkného kapra. Od té doby občas máčím různé nástrahy i do trochy likéru, který mám moc rád. Právě griotka se ukázala jako super dip, který chutná menším bílým rybám, ale i kaprům.

Griotka jako dip? Proč ne!

Do dipu, kromě houbičky či pěně, máčím i umělé nástrahy, jako umělou kukuřici, také ale i klasickou nakládanou kukuřici, dokonce i boilies. Sladké likéry dobře drží i na hladkých nástrahách, je jen třeba je nechat trochu zaschnout. A alkohol? Ten je podobně skvělý atraktor stejně jako například klasická sůl, nebo cukr. Prostě ryby dokáže zaujmout.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.