Rybářský rozcestník

Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?

Ve světě v několika zemích se již dnes nesmí chytat na živé nástražní ryby, jinde to ale lze, stejně tak jako u nás. Ale nezdá se vám, že jde již o zastaralý způsob lovu a rozhodně nejde o šetrný způsob lovu ryb vůči těm nástražním rybkám? Nejde tedy o jejich trápení? Nebo jde, ale k lovu dravých ryb prostě chytání na živé nástražní ryby patří? Jak to vidíte vy? Hlasujte a vyjádřete se pod anketu! Hodně nás zajímá, jak to vidíme my rybáři, kteří z jedné strany chráníme a hýčkáme větší, trofejní ryby a naopak ty malé věšíme na háček a vůbec nám to nevadí.

Tak tohle je určitě ožehavé téma! Někteří rybáři berou ochranu ryb opravdu vážně. Jiní také, ale chrání jen ty větší ryby, bílou rybu považují za plevel a chovají se k ní úplně jinak, něž například ke kaprům. Ale je to spravedlivé jeden druh ryb chránit a druhý naopak trápit a věšet na háček? Nebo nejde o trápení a patří techniky lovu na živé nástražní rybky k tradičním rybářským taktikám, které by měly zůstat i v budoucnu povolené nadále i na českých svazových vodách? Hlasujte jak to vidíte vy!

Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?

Celkem hlasovalo 3580 čtenářů.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.